У неділю, 2 вересня, було відключено від енергомережі другий енергоблок Хмельницької АЕС. Про це повідомляє прес-служба ДП НАЕК "Енергоатом".


У повідомленні йдеться, що відключення відбулося о 01:25 ночі у рамках підготовки до капітального планово-попереджувального ремонту.


У прес-службі додають, що під час ремонту буде проведена реконструкція і модернізація енергоблоку, замінено низку вузлів та агрегатів. Очікується, що ремонтні роботи триватимуть 80 днів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

"При перехідних процесах відключення енергоблоку порушень умов та меж безпечної експлуатації не було. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, що відповідає нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень", - повідомляють представники АЕС.


Нагадаємо, у Чорнобильській зоні спалахнула пожежа. Перші стовпи диму працівники ЧАЕС спостерігали приблизно з десяти ранку. Спочатку вирішили, що навчання, але потім все виявилося серйозно.
Про це повідомляє ДСНС.


І вітром радіоактивний дим несе на Київ. У соцмережах кияни вже радять один одному не відкривати вікна на ніч. ЗМІ з'ясували, як захиститися від радіації в домашніх умовах.


Як повідомляв раніше Знай.ua, розсекречені документи СБУ по аварії на Чорнобильській АЕС шокували невідомими досі фактами жахливої катастрофи.
Про це розповів директор галузевого державного архіву СБУ, історик Андрій Когут.

“Перший документ датований 1973 роком. Це доповідна записка про порушення норм при будівництві ЧАЕС. Наступні документи також стосуються порушень і проблем, які виникали тут під час будівництва”, – розповів Когут.


Історик також зазначив, що дослідникам важливо розуміти, що відбувалося на атомній станції до аварії в 1986 році.


Також Знай.ua писав про те, що нещодавно співробітники СБУ спільно з поліцією нагрянули з обшуками на Південно-Українську АЕС.