Актор Курського драмтеатру ім. Пушкіна Микола Шадрін помер у Владикавсказі. За свою кар'єру він зіграв кілька сотень ролей. Відомо, що йому був 71 рік.

Про це повідомляє місцеве радіо "Курськ".

Актор Курського драмтеатру ім. Пушкіна Микола Шадрін помер під час гастролей у Владикавказі. За своє життя він зіграв безліч ролей і особливо його цінувала курська публіка.

Крім того, Микола Шадрін відомий як письменник. Так, у 2006 році газета "Літературна Росія" опублікувала рейтинг популярності 50 провідних літераторів РФ, які пишуть на історичні теми.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шадрін посів 14 сходинку рейтингу. Його книги були перекладені на німецьку та французьку мови. Серед його робіт - роман "Без царя", повісті "Гріх", "Небо в алмазах" та ін

Близькі предки актора були з козаків – освоювали Сибір, брали участь у захисті російських рубежів, будували Абаканський і Саянський остроги.

Після закінчення школи Микола навчався у кількох вузах — в Красноярському політехнічному, в Іркутському сільськогосподарському, у Владивостоцькому інституті мистецтв на театральному відділенні (акторський факультет) А в проміжках працював теслею-бетонником на будівництві Красноярської ГЕС. У 1972 закінчив Далекосхідний інститут мистецтв у Владивостоці (акторський факультет).

Раніше 1 вересня в Києві помер відомий український дисидент Юрій Бадзьо.

Він був українським літературознавцем, публіцистом, суспільно-політичним діячем, учасником національно-демократичного руху в Україні з початку 1960-х років, колишнім політв'язнем.

Нагадаємо, гірка втрата України: помер відомий дисидент.

Як повідомляв "Знай. ua", серце, вбивство або самогубство: як загинув великий Василь Стус.

"Знай. ua" писав, що тужить увесь світ: легендарна спортсменка померла під час тренування.