Займалися вимаганням грошей у підприємців Харкова. СБУ затримала організаторів злочинного угруповання. Підозрювані у злочині, прикривались Харківською міською асоціацією ветеранів антитерористичної операції. Під час спецоперації вбито одного з підозрюваних, який виявився ветераном бойових дій на Донбасі.

Затримання 13 вересня проводилося під час передачі останніх $20 тис. з необхідних $30 тис. Повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомляють у службі, під час затримання один зі зловмисників намагався чинити збройний опір, погрожуючи застосувати бойову гранату. Проти нападника було з дотриманням вимог законодавства застосовано табельну вогнепальну зброю. Від отриманого вогнепального поранення він помер в лікарні.

"Під час затримання один зі зловмисників намагався чинити збройний опір, погрожуючи застосувати бойову гранату. Проти нападника було з дотриманням вимог законодавства застосовано табельну вогнепальну зброю. Від отриманого вогнепального поранення він помер в лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції", - розповіли в СБУ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також спецслужби встановили, що зловмисники нападали на будівельні майданчики, де проходило будівництво комерційної нерухомості. Вони трощили майно, блокували монтажні роботи, застосовували фізичний тиск і насильство на бізнесменів. Гроші злочинці вимагали, нібито на благодійність.

Проти підозрюваних відкрито кримінальне провадження за статтею 189 (вимагання) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про повідомлення учасникам угруповання про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Перевірку правомірності застосування співробітником СБУ табельної вогнепальної зброї перевіряє військова прокуратура Харківського гарнізону сил ООС.

Нагадаємо, національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в порушення закону відкрило кримінальну справу проти першого заступника голови Служби безпеки України (СБУ) Павла Демчини, з метою помститися йому за викриття злочинів співробітників відомства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кримське управління СБУ і прокуратури затримали Олега Кизименко, який після окупації оголосив себе "заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації".

Також "Знай.uа" писав, суд засудив жителя Нікополя до умовного покарання строком на 1 рік за організацію масової кібератаки на українські компанії за допомогою вірусу Petya, який став причиною мільйонних збитків.