В ніч на п'ятницю, 28 вересня, жителів Немишлянського району Харкова розбудив вибух. Інцидент стався на вулиці Крамаренківській у приватному подвір'ї.

Про це повідомляє регіональне управління Нацполіціі. Зазначається, що вибух пролунав близько третьої години ночі. Про підірване подвір'я правоохоронцям повідомила жителька будинку.

На місце виїхала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічного управління харківської поліції і кінологи.

В ході проведеного правоохоронцями огляд місця події, виявлено, що вибухом пошкоджено вікна будинку. За попередніми висновками експертів, стався вибух ручної гранати РГД-5.

Жертв та постраждалих немає. Вибухонебезпечний предмет у подвір'я був закинутий невідомими особами.

"Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (" Хуліганство ") Кримінального кодексу України", - відзначили в поліції.

Пізніше з'ясувалось, що вибух стався у приватному подвір'ї Сергія Гайденка - голови громадського формування з охорони громадського порядку і східного кордону "Східна варта".

Про це повідомило видання Depo.Харків, посилаючись на поінформоване джерело у правоохоронних органах Харківської області.

За інформацією джерела, саморобна вибухівка підірвалась на приватному подвір'ї за адресою: вулиця Крамаренківська, 2. Саме в цьому будинку живе Сергій Гайденко.

Видання також надало довідку, згідно якої співзасновником "Східної варти", окрім Гайденка, є також директор ПАТ "Укргазвидобуток" Вадим Мохов.
"Укргазвидобуток" входить до холдингу Smart Energy нардепа від "Опоблоку" Вадима Новинського.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, 11 серпня у Харкові прогримів вибух у житловому багатоквартирному будинку. Інцидент стався вдень, коли більшість мешканців були вдома.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чоловік з гранатами розгулював по київському метро.

Також "Знай.ua" писав, в центрі Києва спалахнула масштабна пожежа.