У ніч проти 4 жовтня, в четвр, сталася велика пожежа у Центральному храмі монастиря святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганина Яма під Єкатеринбургом. На місці храма були спалені останки останнього російського імператора Миколи II і його сім’ї. Повідомляє "Daily Storm".

Як повідомляють в управлінні МНС по Свердловській області, площа пожежі склала 70 квадратних метрів, на щастя, постраждалих немає.

На гасіння пожежі було задіяно шість десятків осіб.

"Пожежно-рятувальним підрозділам знадобилося менше години, щоб локалізувати вогонь в одному з храмів монастиря в місті Среднєуральськ. У гасінні пожежі задіяно 16 одиниць рятувальної техніки та 65 осіб особового складу. За попередніми даними, площа пожежі складає 70 квадратних метрів. Вогнем пошкоджено покрівлю та церковне начиння. Інформації про постраждалих не надходило", — йдеться в повідомленні регіонального управління МНС.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Все встановили особу підозрюваного, після опитування свідків, а також огляду храму. Ним виявився 20-річний хлопець, який раніше був судимий за крадіжку, чоловіка затримали, повідомляє місцевий портал.

"Підозрюваний сам з’явився у відділ поліції вранці 4 жовтня, але не для того, щоб написати явку з повинною, а щоб заявити про нібито зникнення особистих документів", — розповів прес-секретар обласного главку Валерій Горєлих.

"На допиті він пояснив, що не тільки підпалив храм, але і викрав гроші зі скриньки для пожертв, зламавши його, коли тікав з місця пригоди. Мотив його дикого вчинку зараз встановлюють оперуповноважені карного розшуку", – додав Горєлих. Також з’ясовується розмір шкоди, заподіяної храму.

Нагадаємо, в курортному селищі Східниця на Львівщині спалахнув готель. В результаті інциденту постраждала жінка. Як повідомляється, 30 вересня у 05:04 надійшло повідомлення про пожежу в селищі Східниця в триповерховому дерев'яному житловому будинку, який використовувався як готель.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Києві спалахнула потужна пожежа. Загорання сталось в ангарі з автомобілями на станції техобслуговування. У вівторок, 2 жовтня, у Солом'янському районі столиці загорівся ангар з автомобілями.

Також Знай.ua писав, прикордонник із США влаштував сімейне свято, щоб оголосити про стать своєї майбутньої дитини, але в процесі випадково влаштував великий лісовий пожар. Полум'я розгорілося від невеликого піротехнічного снаряда, кольоровий спалах якого, за задумом чоловіка, повинен був показати гостям, чи очікують вони з дружиною хлопчика або дівчинку.