У середу, 17 жовтня, в окупованому Росією Криму сталася страшна трагедія - в Керченському політехнічному коледжі учень Владислав Росляков влаштував стрілянину з автомата, після чого в їдальні навчального закладу спрацював вибуховий пристрій, начинений металевими предметами.

Загинули більше двох десятків осіб, ще 60 отримали важкі травми - поранення різної тяжкості, велика частина вбитих і поранених - підлітки.

Після вчиненої кривавої бійні Росляков наклав на себе руки.

З'ясувалось, що Владислав Росляков, який скоїв масове вбивство в стінах навчального закладу, ділився своїми планами з друзями в соцмережі "ВКонтакте". У подробиці задуманого не посвячував, але одній знайомій заявив, що "круто було б влаштувати бійню".

Відповідні скріни листувань опублікували в кримських проросійських ЗМІ.

Зазначається, що сторінка Рослякова в "Вконтакте" була зареєстрована на вигадане ім'я - Анатолій Смирнов. В даний час профіль Рослякова видалений. За словами друзів керченського стрілка, він зник з соцмереж напередодні нападу на коледж.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

В оприлюднені переписці майбутній вбивця відкрито фантазує про розправу над однолітками і викладачами і не приховував свого захоплення маніяками. Своїй співрозмовниці він відправив посилання на групу в "Вконтакте", присвячену божевільним.
"Чикатило - він красивий був у молодості", - додав Владислав.

Росляков також поскаржився знайомій на небажання йти в армію і нудьгу. У листуванні він також згадав свою пасію: "Вона мене ігнорить. Дивно, однак. Всі, кого я зустрічаю, мене не помічають".

Також Росляков розмірковував в листуванні про різні способи самогубства, перебираючи їхні "позитивні і негативні" сторони.


Нагадаємо, бійня в Керчі виявилася не першою витівкою Рослякова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у приміщення закладу керченського технікуму досі оточують силовики, прибули спеціальні групи слідчих. На розі коледжу, біля бордюру виріс імпровізований меморіал.

Також "Знай.ua" писав, керченська трагедія ризикує повторитися в будь-якому місті України вже завтра: як вберегти себе і дітей.