Прокуратура відпрацьовує чотири основні версії катастрофи літака Су-27 у Вінницькій області.

Цю інформацію повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі каналу "112 Україна".

Так, за словами Матіоса Су-27 розбився:

1) через людський фактор;

2) через технічні несправності;

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

3) через заправки літака неякісним паливом;

4) через погодні умови, які призвели до катастрофи.

Матіос каже, що ресурс літака, що розбився після модернізації, був продовжений ще на 12 років. З моменту капітального ремонту в липні Су-27 налітав 20 годин.

Нагадаємо, у соцмережі опублікували посмертне відео підготовки до польоту пілотів винищувача Су-27, що розбився, 16 жовтня у Вінницькій області під час спільних навчань з НАТО.

Останнє відео з пілотами винищувача з'явилося на сторінці в Facebookкомандування Повітряних Сил Збройних Сил України. На відео ми можемо побачити ще живих льотчиків і останній зліт замасковані в кольори українського прапора повітряного судна. Також показано зліт винищувача.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", пошуковий загін знайшов так званий "чорний ящик" літака Су-27, який 16 жовтня розбився у Вінницькій області під час міжнародних навчань "Чисте небо 2018", забравши життя українського і американського пілотів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Вінницькій області зазнав аварії літак ВПС ЗСУ Су-27. Всередині знаходилися пілот ВСУ і пілот національної гвардії США. Про це повідомляє прес-служба Генштабу.