У центрі міста Дніпро сталася НП. Через повідомлення про замінування довелося евакуювати людей одразу з двох будівель – торгового центру Славутич та Апеляційного господарського суду. Про це стало відомо з повідомлення ДСНС у четвер, 1 листопада. Як повідомляється, спочатку в торговому центрі проводилися навчання по евакуації персоналу і відвідувачів, проте потім надійшло повідомлення про замінування будівлі суду. Очевидці розповіли, що люди покидають будинок в організованому порядку, тривожно перемовляючись, чути звуки сирени.

Поки точно невідомо, чи є повідомлення про замінування помилковим чи людям дійсно загрожує смертельна небезпека. Хибні мінування – не рідкість в Україні. Невідомі хулігани час від часу дзвонять в поліцію і спецслужби, щоб повідомити про те, що в будівлі знаходиться вибухівка, частіше у своїх інтересах. Наприклад, щоб зірвати невигідне засідання суду.

За словами очевидців спочатку в будівлі ТЦ пролунала сирена, після чого всі організовано його покинули.

Патрульна поліція перекрила рух по проспекту Дмитра Яворницького, транспорт пустили в об'їзд по вулиці Короленка. Через перекриття руху встали тролейбуси номер 1 та "кільце А".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Потім в поліцію надійшла заява про мінування будівлі апеляційного господарського суду.

На місце одразу виїхали вибухотехніки та рятувальники.

"Працює група саперів, будівля перевіряється на предмет наявності вибухових речовин", - йдеться в повідомленні видання.

Зі слів поліції, люди з будівлі евакуйовано, територія біля суду оточена.

Нагадаємо, раніше у метрополітені Харкова сталася паніка з-за підозрілого рюкзака, в якому, на думку фахівців, могла знаходитися вибухівка.

Як повідомлялося, місцеві жителі знайшли кинутий рюкзак і розповіли про знахідку правоохоронців. Таку інформацію повідомляють у прес-службі Наиональной поліції в Харківській області.

Співробітники правоохоронних органів провели перевірку рюкзака, залишеного в переході, біля входу на станцію.

Всередині були знайдені дитячі речі. Ніяких вибухонебезпечних предметів знайдено не було.

Також нагадаємо, що Знай.uа писав про паніку в Києві – у Київському торговому центрі шукали бомбу. На місце прибули патрульні поліцейські, співробітники ДСНС і вибухотехніки. Вияви спецслужби недбалість, це могло б обернутися загибеллю сотень мирних жителів.

Також раніше повідомлялося, що лайнер WizzAir екстрено сів через загрозу теракту.