В Україні був опублікований і вступив у силу закон, званий в народі Маски-шоу стоп. З сьогоднішнього дня, 4 листопада 2018 року, слідчих і прокурорів зобов'яжуть компенсувати збитки за неправомірні дії при розслідуваннях. Відповідний закон Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при здійсненні досудового розслідування був опублікований в газеті Голос України. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 3 листопада 2018 року.

За словами Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем'якіна, якщо слідчий або прокурор дозволяють собі неправомірну поведінку по відношенню до особи, то платити за збитки, які понесе ця особа, буде вже не держава, а той, хто допустив правопорушення.

Міністр юстиції Павло Петренко додав, що підприємець може подати до суду на слідчого якщо було повторно порушено кримінальну справу за тією ж фабулою або якщо слідчі органи не діяли, коли вимагалося їх втручання.

За його словами, законом створюється додатковий інструмент для захисту людини від незаконного кримінального переслідування - дається можливість залучити конкретного "перевертня в погонах" до відповідальності, особистої майнової відповідальності за збитки, які він спричинив особі. Петренко зазначив, що цим законом уряд продовжує створювати законодавчу базу по захисту підприємців, розпочату з закону про обов'язкову відеофіксації під час проведення обшуків, який називають "маски-шоу стоп".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ здійснила агресивний візит в компанії Буковеля. Результатом стали вибиті двері і заручники. Силовики проводили обшуки в низці компаній. Про це повідомив народний депутат Олександр Шевченко у Facebook.

Як наголошується, обшуки проводять в "Буковелі" і в буковельскій дорожньої компанії ПБС в Івано-Франківську.

Крім того, нардеп розповів, що силовики вели себе досить агресивно. Зокрема, вони фактично виламували всі двері, які були на їхньому шляху і "взяли" в заручники людей, які працювали на одному з підприємств групи компаній.

Знай.uа писав, що народний депутат Вадим Денисенко заявляв: за невиконання закону Маски-шоу стоп потрібно ввести кримінальну відповідальність.

Ми повідомляли, що маски-шоу в IT-компаніях коштували Україні десятки мільярдів доларів.