Патріарху Філарету ніхто не забороняв брати участь у виборах предстоятеля Української автокефальної православної церкви. Це – брудне вкидання з боку Москви і черговий абсурдний фейк з метою підняття нової хвилі церковного скандалу. Про те, що такої заборони немає і не буде, повідомив на своїй сторінці у Facebook архиєпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря, коментуючи відповідну інформацію, яка надійшла від керуючого справами УПЦ Московського патріархату митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм.

За словами Євстратія, Філарет роками був головною мішенню боротьби Москви проти автокефалії Української Церкви.

"Тому зовсім не дивно, що в час, коли Святіший Вселенський Патріарх Варфоломій і Президент України Петро Порошенко підписали у Вселенській Патріархії документ, яким гарантовано і безпосередньо наближено момент отримання Українською Церквою Томосу про автокефалію - Москвою робиться чергове інформаційний вкидання. Його явна мета - ускладнити ситуацію, посіяти спори, перешкодити процесу, що зараз підходить до успішного завершення" - відзначив він.

Архиєпископ підкреслив, що процес підготовки до Об'єднавчого Собору триває, незважаючи на всі труднощі і протидія.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення або відмовитися - особисте канонічне і статутне право Патріарха Філарета. Ніякої заборони на висунення з будь-якого боку немає і не може бути. Є обмін думками як частина нормального процесу, спрямованого на досягнення загальної мети - кращого майбутнього для Церкви в Україні", - зазначив Євстратій.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав про те, що Вселенський Патріарх Варфоломій особисто вручить Томос про автокефалію Української церкви її предстоятелю, який буде обраний на Соборі. Крім того, Варфоломій зголосився надати допомогу в організації Собору.

Також ми повідомляли про те, що президент України Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали історичну угоду про те, що Української Православної Церкви нарешті буде вручений Томос про автокефалію.

Писав наш портал і про веселий момент - У Туреччині під час офіційної зустрічі президента України Петра Порошенка та Вселенського патріарха Варфоломія був зроблений знімок, на який випадковим чином потрапила вельми "ділова" кішка чи кіт, невідомо. У соціальних мережах користувачі активно обговорюють цей цікавий момент.