У школі села Бердянка (Зачепилівський район, Харківська область) підлітки жорстоко побили 11-річну дівчинку.

Ученицю довелося госпіталізувати до найближчої лікарні. За даними "Центру медичної допомоги та медицини катастроф", інцидент стався 2 листопада. Швидку до школи викликали очевидці, подавши заявку щодо ймовірної травми хребта:

"По прибуттю на місце було з'ясовано, зі слів постраждалої дівчини, що на перерві вона була побита п'ятьма учнями, які навчаються в тій же школі. Після огляду встановлено попередній діагноз: забій ділянки правого тазостегнового суглоба. Постраждала госпіталізована в Зачепилівську центральну районну лікарню", - йдеться у повідомленні.

До речі, схожі випадки останнім часом не рідкість в Україні. Досі обговорюють те, що сталося із підлітками Чернігова та Одеса. І хоча депутати ухвалили відповідний закон, який передбачає встановлення штрафів за буллінг (моральне чи фізичне насильство) в школах, але поки агресія не припинилася.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Адміністративному кодексі пропонується передбачити, що булінг тягне штраф від 340 до 850 грн (якщо булери молодше 16 років - штраф будуть виплачувати батьки).

Повторне порушення протягом року передбачає штраф від 1700 до 3400 грн. Якщо педагог, керівник або засновник установи освіти замовчували про випадки булінг - штраф від 850 до 1700 грн.

Дивіться: Недитяча жорстокість: у парламенті пропонують ввести штрафи за булінг у школах

Нагадаємо, DZIDZIO здійснив мрію скривдженої дівчинки.Як повідомляв "Знай.ua", дитину позбавили зошитів у школі через те, що мама не здала грошей. Також "Знай.ua" писав, батькам пояснили основні нововведення освітньої системи.