Нова українська школа приготувала безліч змін, до яких поки що не всі готові, найбільше не готові батьки, адже те, що сьогодні пропонують змінити у школах, не всі сприймають серйозно та бояться, що діти надто розслабляться, а рівень знань знизиться.

"Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння", - пояснюють у МОН.

сучасна школа

Відтепер першокласникам не задаватимуть домашні завдання, учні другого класу витрачатимуть на них не більше 45 хвилин, третього - 1 годину 10 хвилин, четвертого — максимум півтори години.

Однак більшість батьків не у захваті від такого нововведення. Вони говорять, що не маючи завдань вдома, діти уде в другому касі просто не будуть справлятися, адже не звикли до навантажень.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Окрім того, вчителі не задаватимуть домашні завдання на час канікул і вихідних. Також першокласникам не ставитимуть оцінки. А в другому-четвертому класі оцінювати учнів будуть лише з кількох дисциплін – українська мова і література, математика і природознавство.

Дзвінки та парти

Парти тепер не стоятимуть у три ряди, як це було за радянських часів, їх пропонують поставити напівколом, або посадити учнів один напроти одного.

Предмети будуть інтегрованими, тобто об’єднуватимуться навколо цікавих для дитини тем і проблем. Уроки пропонується зробити в ігровій формі.

Побори у школах

Після гучного на всю країну скандалу у Харкові, де учениці 6 класу не дали торт, оскільки батьки не здавали гроші у фонд класу, в суспільстві прокотилися масові претензії до шкіл. Адже практично в кожному навчальному закладі досі не обходиться без зайвих зборів коштів. У той час, як законодавство суворо забороняє збір грошей на шкільні потреби, все, що потрібно на навчання у класі. забезпечується з бюджету.

гроші

Нагадаємо, батькам розповіли, як припинити побори у школах законним шляхом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, юристи розповіли, чи повинна дитина прибирати у школі.

Також Знай.ua писав, що батькам нагадали про обов'язкові щеплення, без яких дитину не допустять до навчання.

Дивіться: Навчання у пешому класі