Певно, всі пам'ятають скандальну ситуацію у харківській школі, коли дитині не дали шматка торта, тому що мама не здала на нього грошей. Нещодавно схожа історія повторила, тільки вже у місті Стрий.


Про це на сторінці "Батьки SOS" у Facebook розповіла Лідія Герасим. Вона згадує, що вчителька продавала посібники просто у класі, а багатодітна мама відмовилася їх купувати, навіть не знаючи, які знущання чекають на її дитину:

"…викладач оголосила на весь клас, що дитині не дали зошит бо мама не здала грошей, і перемістили її парту так, щоб однокласники сиділи спиною до неї. Після того, як вчителька побачила, що мама сфотографувала обстановку в класі, парти переставили. Дитина жалілась мамі, що на цьому місці їй не видно, що пишуть на дошці; що дітям дають групові завдання, а вона не має з ким поговорити; що коли її парта була біля хлопчиків – один з них ставив книжку так, що вона могла теж її читати, а тепер вона не має звідки читати. Через тиждень дитина захворіла", - зазначила Лідія.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Користувачі не пройшли повз такого нахабства, цікавляться, як вчителька взагалі могла собі таке дозволити. Ситуацію вже позаочі охрестили "стрийським тортом", адже в цих історіях чимало спільного:

"Це просто скотство", " Ось тому вони і не хочуть пускати батьків в школи - щоб не розкривалися їхні злочини", " дивно, що ніхто в класі не запропонував зробити копії з їх підручника, не допоміг знайти і скачати в інтернеті, нічого не зробив в цій ситуації", "чи є серце у тієї вчительки, чи замість нього – гаманець?", " Що це за ставлення до дітей. Ну немає у неї зошитів, що тепер зробити її вигнанкою. Ганьба таким викладачам", "Філіал пекла", - пишуть у коментарях.


Дивіться: Школярці не дали торта, бо батьки не здають гроші на потреби класу


Нагадаємо, після скандалу у школі Харкова українці знайшли іншу роботу вчительці.
Як повідомляв Знай.ua, юрист пояснив, чи повинні діти прибирати у школі після уроків.
Також Знай.ua писав, голова батьківського комітету притиснула до стіни батька школяра.