В найближчі два місяці в Україні зникне банк, назва якого, на жаль, не повідомляється. Вкладникам радять бути обережними і пильно моніторити новини своїх банків. Про це в понеділок, 5 листопада, повідомляє видання Контракти, посилаючись на жовтневий огляд банківського сектора НБУ. Відзначається, що банківська установа покине ринок без ліквідації юридичної особи.

Всього станом на 31 жовтня 2018 року в Україні працювали 79 банків.

Відзначається також, що концентрація в секторі не змінилася.

"На 20 найбільших банків припадає 90,9% чистих активів. Держбанки концентрують 54.3% чистих активів сектора і 63.6% депозитів населення", – йдеться в огляді.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також стало відомо, що в системі ProZorro.Продажі 22 листопада відбудеться аукціон з продажу прав вимоги і інших майнових прав за кредитними договорами, укладеними ліквідованим Брокбизнесбанкомс юридичними особами.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв про скандал на Укрпошті. Українцям розповіли, що буде з їх пенсіями.

Влада все ж таки пішла назустріч українцям і пообіцяли, що свої виплати вони будуть отримувати, як і раніше.

Така заява пролунала від голови "Укрпошти" Ігоря Смілянського під час прес-конференції.

За словами глави компанії, він зустрівся з керівництвом України, і була домовленість про те, що економічно обґрунтовані тарифи будуть враховані у другому читанні бюджету на майбутній рік.

Крім того, ми повідомляли, що в 2019 році українцям почнуть підвищувати зарплати. Але поспішати радіти не варто.

НБУ є дві новини, як завжди одна хороша і одна погана. Хороша: в 2019-2020 роки в Україні продовжиться зростання зарплат. Погана: темпи зростання будуть сповільнюватися. Про це йдеться в Інфляційному звіті Нацбанку за жовтень, передає Хвиля.

Також ми писали про те, як притиснути роботодавців, які затримують зарплату. У зв'язку з тим, що борг за зарплаті в Україні зріс на 6,5%, Міністерство соціальної політики хоче дозволити не працювати в разі невиплати зарплати компанією.

У відомстві вже підготували законопроект, згідно з яким, якщо роботодавець порушує строки видачі зарплати, він зобов'язаний сплатити працівникові пеню в розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен день затримки. Зараз вона становить 18%.

Якщо роботодавець не розраховується з працівником, то працівник ніби надає йому кредит на суму невиплаченої зарплати. І на роботодавця нараховується процентна ставка Нацбанку пеня за прострочений платіж.