Громадянин Японії намагався обміняти гроші в одному з валютних обмінників у центрі Києва і нарвався на грандіозний обман. Йому вручили фальшиві 10 000 доларів. Про це в четвер, 8 листопада, пише видання Страна.

Одержавши підроблені купюри, і понадіявшись на чесність співробітників обміну валют, довірливий японець зі спокійною душею поїхав на бізнес-операцію в інший район столиці. Тут-то і з'ясувалося, що гроші – підробка. Іноземець звернувся в інший обмінний пункт, але там йому відмовили. Заявили, що потрібно було бути більш пильними і перевіряти гроші на місці, не відходячи від каси. У поліції на заяву обманутого іноземця відреагували, порушивши кримінальну справу за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайства. Поліцейські заявили, що якщо в камерах відеоспостереження, що в обмінному пункті, не зберігся запис фінансової операції, довести злочин буде практично неможливо.

Крім того, у поліції додали – ця форма шахрайства останнім часом все більше активізується в Києві, кількість подібних звернень в поліцію зростає з кожним днем.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв про затримання польського зловмисника, який за допомогою жорстокої схеми перетворював іноземців, в тому числі й українців, на рабів. У Польщі заарештували 42-річного місцевого громадянина, який організував злочинний "бізнес". Відомо, що поляк насильно змушував сотні іноземців, серед яких були і українці, до важких фізичних робіт.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Місцеві ЗМІ повідомляють, що жертвами цього "бізнесмена" стали 540 людей, які не отримали зарплат мінімум на 4,5 млн злотих (понад 33,3 млн грн).

Також ми писали про те, що український депутат був затриманий в Європі з фальшивою валютою. Одіозний нардеп, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий потрапив в міжнародний скандал.

Про інцидент повідомив Ляшко, а пізніше підтвердив і сам Лозовій на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що нардеп Андрій Лозовий був затриманий в аеропорту Чехії за спробу розрахуватися фальшивими грошима.

Проте Ляшко, звичайно ж, не вважає свого заступника винним в інциденті. Лідер "радикалів" розповів, що Лозовий став жертвою валютних шахраїв в Києві.

У понеділок, 5 листопада, стало відомо, що в Україну зі Швейцарії екстрадований громадянин, якого раніше розшукували за шахрайство в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Завершена процедура екстрадиції з Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, який розшукувався за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальний збиток на загальну суму 799,3 млн гривень", - розповіли в Генпрокуратурі.