"Укрзализныця" успішно випробувала рейкові автобуси Pesa, які курсуватимуть в аеропорт Бориспіль з максимальним пасажирським завантаженням. На час випробувань пасажирами стали залізничники. Поїзд відправився в дорогу з центрального ж/д вокзалу Києва.

Цю інформацію повідомляє медіацентр УЗ "Магістраль".

"За якихось 27 хвилин 122 залізничника, які брали участь у тестуванні, опинилися біля терміналу D міжнародного аеропорту Бориспіль. Поїзд рухався без зупинки на станції Дарниця. Максимальна швидкість – 119 км/год".

В 10:50 поїзд відправився назад до Києва. В 11:20 він вже прибув на центральний вокзал, зробивши при цьому на станції Дарниця планову зупинку для висадки частини пасажирів. На зворотному шляху рельсовий автобус зміг розігнатися до 121 км/год.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Варто відзначити, що в рейковому автобусі Pesa 81 місце для сидіння.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила в тестовому режимі новий швидкісний поїзд до Міжнародного аеропорту "Бориспіль". А зараз оголосила конкурс на кращу назву для експреса і просить громадськість долучитися до нього.

За інформацією представників перевізника, всі бажаючі можуть надсилати свої варіанти назви на електронну пошту іnfopress@uz.gov.ua або залишати в коментарях до посту "Укрзалізниці".

"Пропонуємо вам, дорогі друзі, приєднатися до ініціативи щодо пошуку назви експреса, який курсуватиме між станцією "Київ-Пасажирський" і аеропортом "Бориспіль", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше поратал "Знай.uа", з 1 листопада в київському громадському транспорті запрацював єдиний електронний квиток. Протягом року нова система буде працювати у тестовому режимі, а з осені 2019 вона повинна бути у всіх видах транспорту.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що рахункова палата має намір провести аудит "Укрзалізниці" через підвищення цін на квитки. Варто відзначити, що за останній рік вартість послуг перевізника змінювалися двічі, а ось до їх якості у всіх залишаються питання.