Німеччина подарувала ДСНС України п'ять комплектів ІТ-обладнання для навчальних аудиторій підготовки фахівців за напрямом РХБ-захисту, а також системи візуального сканування небезпечних хімічних газів у повітрі.

Цю інформацію повідомили у прес-службі ДСНС.

За словами глави ДСНС України Миколи Чечоткіна, соціально-економічне становище країни зараз не дозволяє самостійно проводити оновлення матеріально-технічної бази.

"Ми знаходимося на шляху реформування, виконуємо складні і небезпечні завдання, перелік яких постійно зростає, враховуючи сучасні виклики і загрози. У той же час, обладнання, яким оснащені наші підрозділи, морально і фізично застаріло і вимагає значних ресурсів для модернізації" Микола Чечоткін

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також він зазначив, що Німеччина передала Україні пріоритетне обладнання, якого підрозділи ДСНС вкрай потребували.

У прес-службі підкреслили, що загальна сума переданого обладнання становить 653 тисячі євро. Всього в рамках проекту Україна отримала допомогу на суму близько 34 млн. грн.

Нагадаємо, ситуація в Україні залишається дуже серйозною, незважаючи на успіхи в справі демократизації країни і боротьби з корупцією. Про це заявила в п'ятницю канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравєцьким.

зокрема, вона розповіла, що Україна досягла значних успіхів на шляху повної демократизації суспільства та боротьби з корупцією, проте є й інші негативні моменти, які завдають шкоди іміджу країни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", комунальне підприємство "Київтеплоенерго" запропонувало збільшити тарифи на теплову енергію вже з 1 грудня.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель приїхала в Україну з робочою поїздкою. У тому числі вона поспілкувалася зі студентами в Києві.