Ситуація в Україні залишається дуже серйозною, незважаючи на успіхи в справі демократизації країни і боротьби з корупцією.

Про це заявила в п'ятницю канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравєцьким.

Зокрема, вона розповіла, що Україна досягла значних успіхів на шляху повної демократизації суспільства та боротьби з корупцією, проте є й інші негативні моменти, які завдають шкоди іміджу країни.

"З одного боку, є успіхи на шляху демократизації України, боротьби з корупцією, з іншого, на жаль, є небажані моменти в реалізації Мінських домовленостей", - сказала вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Більше того вона нагадала і про складні моменти у Азовські акварторії, де Росія фактично заблокувала прохід судів до портів.

"До того ж додаються й обмеження в Азовському морі, – зазначила Меркель. – Ми, таким чином, як і раніше стикаємося із ситуацією, яку Німеччина і Польща вважають дуже гострою".

За словами канцлера, Німеччина і Польща в тому, що стосується України, "працюють в одному напрямку".

У свою чергу прем'єр-міністр Польщі визнав, що країна цілком поділяє погляд Меркель на події в Україні та зацікавлена у стабільності.

"У нас схожий погляд на події в Україні, – підкреслив, зі свого боку, Моравєцький. За його словами," важливо зберігати стабільність в Україні".

Разом з тим варто відзначити, що канцлер Німеччини Ангела Меркель приїхала в Україну з робочою поїздкою. У тому числі вона поспілкувалася зі студентами в Києві.

Українським студентам Меркель назвала три найбільш необхідні для України реформи. В пріоритеті для України, на думку канцлера, є реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією, децентралізацію і приватизацію.

"Якщо б я була прем'єр-міністром України… думаю, досить важливо, щоб вводилися правильні й болючі реформи. Перша реформа — це механізм боротьби з корупцією. Я вважаю це однією з найбільш складних проблем, яка не вирішується за один день. Тут потрібно багато зробити за допомогою міжнародних експертів, які мають досвід", - зазначила Меркель.

Другою важливою для України реформою Меркель вважає децентралізацію.

"Не все можна в Україні вирішувати з Києва. Україна — це величезна країна. Необхідно передати відповідальність мерам, громадам і також дати можливість збирати податки, щоб була конкуренція між регіонами, щоб можна було бачити, хто працює добре, хто погано, кого переобрати, кого зняти", - додала канцлер.

Нагадаємо, тільки в Києві Меркель зізналася, чому йде з політики.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, про що говорили Порошенко та Меркель.

Також "Знай.ua" писав, що Меркель у Києві заговорила українською.

Меркель у Києві заговорила українською