Канцлер Німеччини Ангела Меркель розглядає російський проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відомо, що під час зустрічі з главою парламенту та керівниками фракцій Меркель зазначила, що виступає за збереження транзиту газу по території України після 2019 року.

"Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії у України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль", - сказала вона.

Разом з тим варто відзначити, що у Києві почалася зустріч українського президента Петра Порошенка із канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За даними офіційного ресурсу АП, розмова проходить у форматі "віч-на-віч". Порошенко зустрів канцлера Німеччини на ганку Маріїнського палацу. Лідери держав прийняли рапорт начальника роти почесної варти.

Гімни обох країн виконував військовий оркестр, Порошенко і Меркель обійшли стрій воїнів почесної варти. На завершення церемонії воїни роти почесної варти пройшли урочистим маршем перед президентом і канцлером. По завершенню зустрічі Порошенка з Меркель відбудуться переговори, за підсумками яких запланована прес-конференція.

Як відомо, 1 листопада повідомлялося, що в Україні з одноденним візитом приїде Меркель. Планується обговорити війну Росії проти України, варіанти її припинення, ситуацію в Азовському морі, євроатлантичну інтеграцію і енергобезпеку, а також інші теми.

Крім того варто відзначити, що раніше відбувся чотиристоронній саміт Сирії в Стамбулі. На ньому були присутні канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Перед самітом, під час зустрічі в Стамбулі Ангела Меркель поставила Володимиру Путіну запитання російською мовою.

"Сибірське пальто?", поцікавилася канцлер.

На таку зацікавленість Меркель Путін відповів негативно

Нагадаємо, Меркель зіпсує життя киянам крутіше за Кличка.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін хоче втопити в крові нещасний Донбас.

Також "Знай.ua" писав, що найвідоміша жінка-політик заявила про відставку.

У Києві Порошенко та Меркель скоординували підходи до засудження псевдовиборів в ОРДЛО