Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір піти з поста голови партії "Християнсько-демократичний союз Німеччини". Про це повідомляє інсайдер, обізнаний у ситуації.

Меркель провела на посаді голови партії 18 років і таке рішення є знаком ослаблення її позицій і авторитету. Воно викликає питання щодо збереження її влади в якості канцлера Німеччини.

Несподіване рішення 64-літньо Меркель сигналізує про початок кінця епохи. Меркель повинна служити країні в якості канцлера до 2021 року і вона заявляла, що має намір відпрацювати цей термін.

Канцлер особисто озвучила своє рішення про те, що вона не буде балотуватися в якості партійного голови на виборах в грудні на зустрічі керівництва своєї партії "Християнсько-демократичний союз Німеччини".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами інсайдера, який побажав бути неназваним, збори було закритим.

Після 18 років у якості голови партії "Християнсько-демократичний союз Німеччини", цей крок Меркель відкриває перегони за посаду, який традиційно служив трампліном для майбутніх канцлерів.

До числа можливих претендентів відносяться міністр охорони здоров'я Йенс Спан, який публічно критикував її політику щодо біженців з відкритими дверима і відстоює соціальних консерваторів; Ральф Бринкхаус, який несподівано витіснив давнього лідера парламентської фракції Меркель; і Аннегрет Крамп-Карренбауэр, її загальний партійний секретар, яка часто згадується як її найбільш вірогідний наступник.

Раніше повідомлялося, що В суботу, 27 жовтня, відбувся чотиристоронній саміт з Сирії в Стамбулі. На ньому були присутні канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Перед самітом, під час зустрічі в Стамбулі Ангела Меркель поставила Володимиру Путіну запитання російською мовою.

Нагадаємо, Меркель здивувала Путіна мовою. Інцидент стався перед самітом в Стамбулі.

Як повідомляв "Знай. ua", Путін зустрівся з Меркель: подробиці. На саміті більше уваги буде приділятися сирійської проблеми.

"Знай. ua" писав, що Меркель зібралася на побачення з Порошенком.