Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що так звані "вибори" 11 листопада на території ОРДЛО не відповідають Мінським домовленостями.

З такою заявою вона виступила в четвер, 1 листопада, після зустрічі з Петром Порошенко на прес-конференції в Києві, передає "ЄП".

"Ці вибори не відповідають змісту Мінських домовленостей", - підкреслила вона.

Меркель зазначила, що вважає важливим продовження особливого статусу Донбасу Верховною радою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Я вдячна парламентаріям за це. У нас немає нічого, крім Мінського процесу. Тому важливо, що Україна виконує свої зобов'язання, навіть якщо це складно. І Німеччина буде на боці України", - наголосила глава німецького уряду.

Меркель окремо висловила жаль з приводу відсутності режиму тиші на Донбасі.

"На жаль, у нас немає стабільного перемир'я, на контактній лінії гинуть солдати", - зазначила вона.

Меркель також додала, що Київ і Берлін спільно працюють над впровадженням місії ООН на Донбасі.

Раніше ми писали, що Україна зажадала від РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно відмінити підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

16 жовтня відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко.

"Українська сторона сьогодні гостро поставила вимогу до РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно відмінити підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі", - розповіла Геращенко.

Нагадаємо скандал з Томосом тільки вирішили, і тут прокинувся Лукашенко.

Як раніше передавав портал Знай.uа, Америка та ЄС показали, як добивають Путіна.

Портал Знай.uа писав, що стало відомо, хто займе крісло Кучми на Мінських переговорах.