Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Так, президент Білорусі виступив проти розколу православ'я, оскільки вважає його небезпечним. Про це він заявив на зустрічі зі скандальним патріархом Кирилом у понеділок, 15 жовтня.

"Розкол — це завжди погано, це погані наслідки, це найнебезпечніше. Ми дуже болісно ставимося до того, що відбувається в православ'ї. Світ змінився не на краще і заручниками стає вже все населення нашої планети", - заявив Лукашенко.

Політик також додав, що "це б'є насамперед по Церкві, служителях церкви".

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лукашенко додав: "Я хочу побажати вам мудрості і терпіння, всім ієрархам церкви. Ми як парафіяни намагатимемося підтримувати єднання всіх процесів, аби зберегти мир на землі, аж надто близько ми підійшли до небезпечної межі".

Білоруський президент впевнений, що церква стала заручницею неправильних вчинків і з'ясування стосунків між державами.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.