Сша та ЄС за останніх 5 неповних років регулярно вводили санкції проти агресії Росії.

Міжнародні санкції проти Росії почали впроваджувати США, Євросоюз та інші країни світу в 2014 році після анексії Росією Криму і початку збройної агресії на Донбасі.

США з 2014 по 2018 рік ввели такі санкції:
Мінфін США розширив санкції у зв'язку з напруженою ситуацією на Донбасі, зокрема з атаками на Дебальцеве та Маріуполь і невиконанням Росією Мінських домовленостей.
Міністерство фінансів США розширила санкції проти Росії за військову агресію в Україні. У санкційний список потрапили 17 осіб і 20 компаній
Був оновлений список осіб і компаній, що підпадають під санкції.
Міністерство фінансів США додало в санкційний список ще 21 особа з числа як росіян, так і українців, а також 21 компанію.

ЄС з 2014 по 2018 ввів такі санкції
Був припинений переговорний процес Євросоюзу і Росії про пом'якшення візового режиму і нову угоду про партнерство. Також був припинений процес підготовки до майбутнього саміту G8, в якому має брати участь Росія.
Рада ЄС затвердила розширення санкційного списку п'ятьма особами, відповідальними за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму і Севастополі.

Проте навряд чи хтось зможе назвати точну суму збитку внаслідок санкцій війни. Так, за даними помічника президента РФ Сергія Глазьєва, збиток від санкцій у фінансовій галузі Росії за станом на 2016 рік становили 250 млрд доларів. Зате Мінекономрозвитку РФ вважає, що Росія втратила через санкцій 25 мільярдів, а Євросоюз – 100 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Чим вся санкційна війна закінчиться для Росії? Чи зможуть санкції зупинити самого великого агресора в сучасному світі? Що ще треба зробити для усвідомленні російською владою глибини своїх помилок. Найбільше від санкцій страждають бізнесмени. Можливо, самі великі компанії зможуть вплинути на верхівку влади Путіна. Що буде далі, якщо до санкцій вдадуться всі мсвітові лідери? Хто найбільше постраждає і які ще санкції у рукаві ЄС і США? Все це стане відомо з часом, а можливо у цьому не буде потреби і головний агресор буде переконаний, тим що вже зроблено.

"Знай.ua" писав раніше: міжнародний криміналітет: у Трампа назвали справжнє ім'я Путіна.

"Знай.ua" повідомив також: "Розумово відсталий карлик": від дешевих понтів Путіна знудило навіть росіян.