У понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що третій президент України Віктор Ющенко може зайняти посаду Леоніда Кучми і стати новим представником Києва на переговорах по Донбасу в Мінську.

Про це пишуть росЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до переговорного процесу. Зазначимо, що джерело видання назвав Ющенка лідером у боротьбі за цей пост.

"Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську, і це стане проблемою для Росії. Він, наприклад, російською без перекладача не говорить", - заявило джерело.

Крім того, серед конкурентів Ющенко - заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко, яка очолює українську делегацію в гуманітарній підгрупі, і радник нинішнього президента України Руслан Демченко, який раніше працював в. о. глави МЗС України. При цьому український уряд розглядають варіант повністю відмовитися від мінського формату.

Віктор Ющенко

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що колишній президент України Леонід Кучма завершив свою діяльність в якості представника України в Тристоронній контактній групі по Донбасу. Про це за підсумками засідання в Мінську, повідомила прес-секретар політика Дарка Оліфер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що Кучма окремо подякував Білорусь за організацію переговорного процесу по Донбасу. У свою чергу спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик подякував Кучму "за мудрість і відданість своїй країні".

Леонід Кучма

Нагадаємо, 28 вересня Леонід Кучма заявив, що коли настане критичний вік, його участь у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі закінчиться.

Як повідомляв портал Знай.uа, Російська Федерація активно намагається розгорнути додаткові військові сили біля кордону з Україною.

Також портал Знай.uа писав, що днями в мережі з'явилася інформація про те, що ще одна європейська країна приєдналася до допомоги Україні.