Канцлер Німеччини уже зустрілась із президентом Петром Порошенком і поговорила з ним за зачиненими дверима.

Про це у прямому ефірі 24 каналу розповіла кореспондентка Марія Писаренко.

Зокрема, керівники держав розмовляли про зміни, які відбулись в Україні за останні два роки, децентралізацію та бажання Німеччини ділитись досвідом з Україною у побудові демократичного суспільства. Крім того у розмові йшлось і про відновлення інфраструктури на зруйнованій території Донбасу.

Проте основною темою переговорів була російсько-українська війна. Порошенко у ході розмови підтвердив, що Україна готова дотримуватись взятих на себе зобов'язань у рамках Мінського процесу.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Яскравим свідченням готовності України є рішення Парламенту про прийняття закону (моєї пропозиції), про продовження на рік закону про особливий режим місцевого самоврядування в особливих районах Донецької та Луганської областей", – зазначив Президент України Петро Порошенко.

Такого лідери країн обговорила складну ситуацію в Азовському та Чорному морях. Канцлер Німеччини додала, що, як і інші її колеги, вона наполягає на введені миротворчої місії на Донбас.

"Що стосується зон розведення, ми також про це говорили. Ми говорили про те, щоб запровадити місію ООН для того, щоб досягти миру", – підкреслила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Разом з тим варто відзначити, що політичний вплив Німеччини, на території Європейського союзу, серйозно ослабне після відходу з поста канцлера Ангели Меркель.

Такою думкою в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів поділився німецький політичний експерт, старший науковий співробітник Інституту євроатлантичного співробітництва в Києві Андреас Умланд.

"На мій погляд, зараз знижуватиметься політична вага Меркель. Те ж стосується і її наступника на посту канцлера. Вже зрозуміло, що час її перебування на посаді обмежено, тому вона стає "кульгавою качкою". Очевидно, той, хто змінить Меркель, буде набагато молодше і менш досвідченим. Тому з відходом Меркель політична вага Німеччини в Євросоюзі зменшиться. Хоча зовнішня політика Берліна навряд чи зазнає серйозних змін. Незалежно від того, хто прийде на зміну Меркель", – розповів Андреас Умланд.

Нагадаємо, найвідоміша жінка-політик заявила про відставку.

Як повідомляв "Знай.ua", Меркель вже в Україні, почалася довгоочікувана розмова з Порошенком.

Також "Знай.ua" писав, що Меркель зіпсує життя киянам крутіше за Кличка.

У Києві пройшла церемонія зустрічі Ангели Меркель та Петра Порошенка