В Азовському морі російські прикордонники затримали український риболовний катер "Тунець", нібито за порушення правил рибальства.

Цю інформацію повідомила прес-служба прикордонного управління Федеральної служби безпеки по Краснодарсьому краю, передає російське агентство "Интерфакс".

Відомо, що катер було виявлено неподалік Єйської коси - його затримали та передали в порт російського Єйська. У катері "Тунець" знайшли 240 кг риби, зокрема риба судак, яку забороняється виловлювати.

Російське агенство "Интерфакс" повідомляє, що рибалки не змогли розповісти, де саме впіймали рибу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КоАП РФ) капітана затриманого судна вже притягнули мировим судом Єйська до адміністративної відповідальності. Він повинен виплатити штраф у 5 тисяч рублів. Також було конфісковано катер та знаряддя для рибальства.

Наразі інформація про затримання українського судна перевіряється.

Нагадаємо, що російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана. Російські силовики заявляли, що судно та екіпаж з 5 громадянами України доставили в Крим "для проведення процесуальних дій".

У ДПСУ повідомили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної економічної зони, і припустили, що капітан судна міг порушити кордон і відправитися туди, де, на його думку, буде краще вилов.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", членів екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041", яких російські прикордонники затримали біля берегів анексованого Криму, можуть звинуватити у терористичній діяльності.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Україна закриє водне сполучення з Росією.