У Росії пригрозили відповідними заходами Україні за затримку 15 суден в Азовському морі за їхні нібито незаконні запливи у порти окупованого Криму.

Член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Росії Франц Клинцевич написав у своєму Facebook, що не виключає перекриття моря для українських судів.

"Це явне беззаконня. І не має значення, чи йдеться про російські судни або судни іноземних держав – і ті, і інші абсолютно законно увійшли в порти Криму" Франц Клинцевич

Він переконаний, що таким чином Україна нібито підштовхує РФ вжити різкі дії.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Так, ми буквально за декілька хвилин здатні перекрити Азовське море для будь-якого українського плавзасобу. І я не виключаю, що подібні дії можуть послідувати. По суті, Україна сама реально розриває угоду про Азовське море, від чого вона і постраждає" Франц Клинцевич

Також про заходи заговорив глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає ТАСС. На думку політика, таким чином Київ намагається спровокувати Москву.

"Зрозуміло, треба приймати відповідні заходи. В рамках законів, як це було досі. І з ясними наслідками для українських "піратів" – щоб у Києві розуміли: "бєспрєдєл" на морі обернеться збитком для самої України – що вже відбувається. Думаю, у випадку загострення ситуації, будемо обговорювати тему на засіданні комітету за участю наших силових служб, як це вже було після захоплення "Норд" Костянтин Косачов

Нагадаємо, 12 жовтня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту національних інтересів України в Чорному та Азовському морі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", через російську агресію українські порти в акваторії Азовського моря втратили більше мільярда гривень.

Також "Знай.uа" писав, що Україна віддасть Азовське море, але не Путіну. Українська сторона запропонувала Євросоюзу замінити статус моря на "міжнародну територію". Таким чином, іноземні військові судна отримають доступ до акваторії.