Будь-які дії в політиці несуть за собою наслідки. На практиці це перевірили українські підприємства. Через російську агресію українські порти в акваторії Азовського моря втратили більше мільярда гривень.

Азовське море
Азовське море

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Про це пишуть українські ЗМІ.

"Порт в Маріуполі перейшов на чотириденний робочий тиждень. Також ми спостерігаємо в Азовському морі, у Керченській протоці постійні зупинки іноземних та українських суден. Судновласники несуть значні збитки через простій суден, що це від 15 до 50 тисяч доларів на добу. Середній час затримки суден досягає 30 годин", - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Також міністр підкреслив, що це втрати не тільки України, але і європейських платників податків, так як продукція з цих портів в Азовському морі йшла на ринки Європи.

Варто нагадати, що голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Верховної Ради Рефат Чубаров на засіданні українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі звернувся до української сторони з закликом припинити спілкування з путінськими окупантами. Відео з засідання виклав в Facebook заступник головного редактора телеканалу АТR Айдер Муждабаєв.

"Завдяки Рефату Чубарову тільки що на його вимогу зроблено перерву в роботі українсько-російської комісії по організації рибальства в Азовському морі. Залучений працівник Служби безпеки України. Українська делегація залишила зал для консультацій", — йдеться у коментарі до відео.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 22 жовтня, Президент Росії Володимир Путін заявив про введення санкцій проти України. Володимир Путін підписав відповідний указ, який передбачає запровадження "спеціальних економічних заходів" щодо України. Які саме - поки невідомо. Їх розробкою з сьогоднішнього дня займеться Уряд. Документ вступає в законну силу з 22 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, зниклий екіпаж чотири роки шукають в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа ще одна країна розширила санкції проти Кремля.

Знай.uа писав, український водний гігант повернувся в Азовське море.