У понеділок, 19 листопада, стало відомо, що у польському місті Вроцлав 14-місячна дитина з України вже протягом тижня перебуває під наглядом лікарів. У малюка виявили симптоми кору. Про це повідомляє Польське радіо.

Наголошується, що госпіталізували дитину у зв'язку з клінічними симптомами кору. За висновком лікарів, немовля більше не поширює інфекцію, а типова висипка на шкірі поступово проходить.

Як з'ясувалося, дитину доставили в місцеву лікарню відразу після приїзду з одного з регіонів України, де є спалах кору. При цьому у Вроцлаві малюк ні з ким не контактував.

У свою чергу працівники воєводської санітарно-епідеміологічної станції відзначили, що в Нижньосілезькому воєводстві відсутні підтверджені випадки захворюваності на кір.

Тим часом десятки тисяч українців захворіли смертельним вірусом. За даними МОЗ, 2018 рік може стати рекордним за кількістю хворих на кір. Так відомо, що з початку 2018 року на кір захворіло 36 455 осіб - 14 111 дорослих і 22 344 дітей. Від ускладнень кору померло 15 осіб: 11 дітей і 4 дорослих.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За даними центру, найбільше хворих зафіксовано у Львівській (всього 7 364 осіб: 2 164 дорослих і 5 200 дітей), Закарпатській (всього 3 459 осіб: 672 дорослих та 2 787 дітей), Одеській (всього 2 550 осіб: 1 274 дорослих та 1 276 дітей), Києві (всього 2 408 осіб: 1 491 дорослий і 917 дітей) та Тернопільській (всього 2 120 осіб: 773 дорослих та 1 347 дітей) областях.

Нагадаємо, що у Львівській області стрімко зростає кількість випадків захворювання на кір. Чергова епідемічна хвиля прийшла в регіон з Європи, і тут зберігається один із найвищих рівнів захворюваності.

Як повідомляв портал Знай.uа, Польща обмежить в'їзд заробітчан, оскільки в країні розгулялася страшна інфекція. Влада буде вимагати в іноземців пройти вакцинацію від кору.

Також портал Знай.uа писав, що в лісових масивах Дніпропетровської області авіація розкидає вакцину проти сказу. Три літаки будуть працювати протягом тижня, щоб запобігти епідемію серед диких тварин.