В Європейському парламенті обговорять можливість введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці. Санкції повинні стати відповіддю Євросоюзу на протиправні дії РФ щодо України. Відомо, що Росія застосувала зброю до українських катерах в Азовському морі, захопивши плавзасоби і екіпаж. Повідомляється про можливих поранених – від трьох до шести осіб. При цьому у Путіна нахабно брешуть про кількість постраждалих та їх стан. Омбудсмен України Людмила Денисова зв'язалася з уповноваженою з прав людини Росії Тетяною Москальковой. Та пообіцяла дізнатися необхідну інформацію – скільки людина захоплено, в якому вони стані, чи потрібна їм медична допомога.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", воєнний стан в Україні можуть ввести вже сьогодні: що це означає і як зміниться життя українців.
У Верховної Ради є 2 дні, щоб прийняти рішення.

Воєнний стан в Україні у 2018-му році найбільш реальне після початку війни на Донбасі. Сталося це через військової агресії Росії тепер в Азовському морі. В наслідок цього РНБО готується обговорити введення воєнного стану в Україні.

Примітно, що раніше від Петра Порошенка не раз вимагали введення військового положення, але він завжди був проти. А зараз же ситуація зовсім інша і він вже дав свою згоду. Тому ми вирішили нагадати вам, що таке військове положення і воно відобразиться на кожному звичайному українцеві, адже це впливає на величезну кількість прав і свобод пересічних громадян.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також нагадаємо, що в Харкові у відповідь на агресію Росії підпалили генеральне консульство країни – агресора. Біля консульства палили покришки, а через паркан кидали фаєри, на території відомства почалася пожежа.

У Харкові українці прийшли під генеральне консульство країни-агресора Росії на акцію протесту проти того, що ворог робить у Керченській протоці. Біля консульства посилили охорону. Про це стало відомо з повідомлень у місцевій пресі. Протестувальники вимагають негайного розриву дипломатичних зв'язків з Росією. Також люди принесли під генконсульство покришки і встановили намет "Національного консульства". Навколо будинку зібралися кілька десятків поліцейських і нацгвардейцев.

Тим часом у Путіна пресс-секретар Пєсков від імені всього Кремля сховав голову в пісок. Він заявив, що в Азовському морі відбулася провокація, до якої Кремль не має ніякого відношення, і також додав, що в МЗС РФ готують "розгорнуте заяву".