В Білорусї був виконаний смертний вирок відносно фігурантів справи про чорних ріелторів. Про це в середу, 28 листопада, родичі засуджених повідомили правозахиснику Андрію Полуду.

Семен Бережний та Ігор Гершанков були визнані винними у скоєнні шести вбивств і підготовці одного, а також у шахрайстві, викраденні людини та інших злочинах. 21 липня 2017 року Могильовський обласний суд засудив до вищої міри покарання — розстрілу, повідомляє Politeka.

Група чорних ріелторів у складі чотирьох осіб функціонувала на території Могилевської області з 2009 по 2015 рік. За матеріалами справи, злочинці вмовляли місцевих жителів продати або розміняти житло, а потім вбивали, закопуючи деяких живцем.

Двох інших учасників угруповання, Тетяну Гершанкову і Бориса Колеснікова, суд засудив до 24 і 22 років позбавлення волі відповідно. Було встановлено, що злочинці отримали близько двох мільярдів неденомінованих білоруських рублів (приблизно 3 млн українських гривень).

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обидва засуджених до смерті зверталися до Комітету ООН з прав людини, який просив владу Білорусі прийняти тимчасові заходи, поки Комітет не винесе своє рішення.

Це перші дві смертні кари в Білорусі в цьому році. Білорусь - єдина європейська країна, де застосовується смертна кара.

Дивіться: Смертна кара – від вироку до страти

Нагадаємо, в Одесі на вулиці Люстдорфська дорога сталася страшна ДТП: два автомобілі зіткнулися з каретою швидкої допомоги. Як повідомляв "Знай.ua", у Харкові суд визнав винним 51-річного уродженця села Нижній Бурлук (Шевченківський район) у смертельній аварії. Чоловіку загрожує 4 роки тюремного терміну із позбавленням права керувати транспортними засобамина 2 роки. Також "Знай.ua", у Києві на вулиці Межигірській біля метро "Контрактова площа" сталася пожежа, горіла будівля Міністерства фінансів.