У Харкові суд визнав винним 51-річного уродженця села Нижній Бурлук (Шевченківський район) у смертельній аварії. Чоловіку загрожує 4 роки тюремного терміну із позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Саме він був за кермом маршрутки, двері якої відкрилися на ходу – пасажирка померла. Згідно з матеріалами справи, чоловік працював водієм на автобусі "Рута" (ТОВ "Фрегат-К") на маршруті № 261 (вул. 12-го Квітня - вул. Мохначанська).

22 листопада 2012 в 7 ранку автобус рухався по вулиці Шарикової і на черговій зупинці – "53 будинок" - в маршрутку зайшли двоє пасажирів (чоловік і 71-річна жінка) і зупинилися навпроти передніх дверей, так як сидячих місць вже не було, у цей момент водій маршрутки не переконався, що двері закрилися і почав рух.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Коли автобус рухався у напрямку вулиці Плиткової, до Московського проспекту, маневрував – зробив поворот наліво, двері відчинилися і обидва пасажири, які стояли навпроти входу, випали на проїжджу частину. В результаті, чоловік з місця ДТП зник в невідомому напрямку, а жінка втратила свідомість.

Медики діагностували у 71-річної жінки травму голови з множинним крововиливом в головний мозок, перелом кісток черепа, забій головного мозку. Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень пенсіонерка впала в кому, через тиждень, так і не прийшовши до тями, вона померла.

Маршрутка
Маршрутка

Як зазначає донька покійної, в день аварії вона поїхала в поліклініку, щоб записатися на прийом до лікаря. Про подію дівчина дізналася від водія автобуса. На даний момент вирок суду не набрав чинності, оскільки не минув час на апеляційне оскарження.

Дивіться: пасажирка під час руху випала з дверей міжміської маршрутки

Нагадаємо, харківські поліцейські розслідують загибель 20-річної студентки в одному з ресторанів міста на вулиці Лермонтовській. Як повідомляв "Знай.ua", у Миколаєві ввечері суботи, 24 листопада, сталася аварія за участю двох маршрутних мікроавтобусів. Також "Знай.ua", під Києвом, у селі Клавдієво-Тарасове на залізничній станції Клавдієве пасажирський потяг Інтерсіті розчавив жінку, яка йшла надто близько до краю перону.