У Швеції двоє іноземців спробували проникнути на військову базу, за що були затримані правоохоронцями. Як відзначає місцеве видання Aftonbladet, інцидент стався на військовій базі Муске, розташованої на острові на півдні Стокгольмського архіпелагу. Як пише ЗМІ, двоє сторонніх були помічені охоронцями, які закликали їх здатися. Однак здаватися іноземці не поспішали. Тоді охоронці відкрили стрілянину, зробивши попередні постріли в повітря. Після цього іноземці все ж здалися і були затримані. Їх долю вирішить суд.

Нагадаємо: протрималися кілька хвилин. Російські шпигуни-пропагандисти засвітилися у Великобританії, відповідь не змусила себе чекати.

Російських пропагандистських журналістів запідозрили у Великобританії через зйомок таємних військових об'єктів.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Зараз вже відомо, що знімальна група російського телеканалу в графстві Беркшир знімала одну з найбільш секретних військових баз. Вже після виявлення росіян місцеве Міноборони розіслало у всі військові частини термінові телеграми через наявну загрозу шпигунства з боку росіян.

Відзначається, що ще 21 листопада журналіст російського телеканалу Тимур Сиразиев та оператор Дмитро Волков були затримані поблизу 77-ї армійської бригади - секретного підрозділу британської армії, який працює з MI5, MI6 і SAS в області кібербезпеки.

Відомо, що пропагандисти нібито робили репортаж і знаходилися прямо перед огорожею військового об'єкта. Більше того, вони впритул під'їжджали до території бази, були помічені поблизу казарм, Виявилося, що зйомку оператор Волков вів з заднього сидіння автомобіля. Цікаво, що на наступний день в ефірі Першого каналу вийшов сюжет про британської "фабриці тролів під Лондоном".

Відразу ж після публікації сюжету російськими журналістами з'явилася реакція Міноборони Великобританії, а командування розвідки початок офіційне розслідування дій росіян, розіславши застереження для командирів усіх військових частин.

Війська отримали наказ терміново зв'язатися з поліцією, якщо вони помітять репортера і оператора з Росії поблизу військових об'єктів (у Британії військові не мають права затримувати людей, а тільки поліція). У повідомленні говориться, що солдатам забороняється підходити до російським журналістам і не рекомендується вступати в бесіду з ними.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Швеція повністю відмовилася від готівкових грошей. Тільки 1% шведів на сьогодні користується готівкою. Масово відкриваються заклади, на дверях яких висять таблички "тільки безготівковий розрахунок". Перевести на безнал останній процен – складніше і дорожче всього, проте очікується, що це незабаром станеться.