У російському оздоровчому таборі для дітей християнського напрямку "Веселка" колишня 57-річна директорка облаштувала справжній карцер.

Місцеві запідозрили неладне, і звернулися до поліції, хоча правоохоронці не повірили, що керівництво здатне на такі страшні речі.

Однак при перевірці виявилося, що під час літньої зміни директор організувала в дерев’яному житловому корпусі спеціальну кімнату, куди саджали "особливо пустотливих вихованців".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дітей зачиняли частенько, від кількох годин, до кількох діб. Покараних підлітків випускали тільки для прийому їжі і в туалет. Один хлопчик провів у приміщенні без вікон цілий тиждень, повідомляє Politeka.

Директора табору затримали. Це звинувачення для неї вже третє за рахунком: раніше вона притягувалася до кримінальної відповідальності за статтями "Незаконне позбавлення волі" і "Катування".

Як людина з таким минулим могла займати керівну посаду в дитячому таборі – загадка. Другий затриманий – 46-річний директор товариства з обмеженою відповідальністю, якому належить дитячий оздоровчий табір "Веселка". Слідство подало клопотання про його арешт.

"Всі три справи об’єднані в одному провадженні, і передані до відділу з розслідування особливо важливих справ. Слідство має намір дати повну і всебічну оцінку дій як власника табору, так і його директора", – повідомили слідчі.

Дитячий оздоровчий табір "Веселка" в селищі Марфино став сумно відомий в листопаді 2018 року.

Тоді Слідчий комітет повідомив, що жінка-директор влаштувала спеціальний карцер для покарання вихованців, куди їх поміщали на тривалий час за пустощі. Це було приміщення без вікон, звідки покараних випускали тільки для прийому їжі і відвідування туалету. Один з хлопчиків провів в цій кімнаті сім днів. На сьогодні потерпілими визнано вісім дітей у віці від 9 до 13 років.

Дивіться: Чотири дні в таборі дитячих жахів

Нагадаємо, психолог назвала фрази, які кожен з батьків повинен сказати дитині. Як повідомляв "Знай.ua", експерти назвали найщасливіші імена для дівчаток. Також "Знай.ua" писав, що витівка маленького хлопчика розсмішила королеву.