Українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти до Росії понад 1 мільйон рублів, заховавши їх у черевики.

За даними відомства, затриманому – 46 років, він українець за паспортом. Валюту під час перевезення не декларував, а потрапити до РФ збирався через пункт пропуска "Журавлівка" на Харківщині:

"Під час проходження прикордонного контролю військовослужбовці звернули увагу на надмірне хвилювання чоловіка. Під час здійснення поглибленого огляду особистих речей чоловіка під устілкою взуття затриманого прикордонники виявили майже 1 мільйон російських рублів", - повідомили у відомстві.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За інформацією прикордонників, валюта була вилучена, а затриманого передали компетентним органам.

Дивіться: близько 1 мільйона рублів у взутті пасажира виявлено на кордоні з Росією

Втім, не тільки гроші намагаються перевезти в Росію. Свого часу на залізничному пункті пропуску "Зернове" під час перевірки потяга "Миколаїв-Москва" прикордонники Сумського загону попередили спробу незаконного переміщення через кордон м’ясопродукції.

У ході огляду одного з вагонів поїзда прикордонний наряд на полицях для багажу 3 пасажирських купе виявив 6 сумок, загальна вага якої склала близько 250 кілограмів. Власниками вантажу виявилися 2 громадянки України, пасажири цього потяга.

Цікаво, що за час дії воєнного стану в Україну не пропустили понад 900 громадян Росії, розповіли в Державній прикордонній службі. Раніше українська сторона обмежила в'їзд чоловікам-громадянам РФ віком від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику.

Все менше громадян РФ їдуть до України. Так, за минулу добу їхня кількість сягала 1,5 тисячі, коли до воєнного стану в Україну щодня їхало 3-5 тисяч росіян.

До росіян на пунктах пропуску застосовують заходи особливого контролю, зокрема проводять додаткові співбесіди та детальну перевірку.

Дивіться: Україна заборонила в'їзд чоловікам-росіянам віком від 16 до 60 років

Нагадаємо, пасажири показали ажіотаж на залізниці після відкриття продажу квитків.Як повідомляв "Знай.ua", експерти порівняли можливості російського та українського флотів. Також "Знай.ua" писав, скандальний російський актор Панін потрапив у ДТП.