Втручання кадровиків Путіна в Азовське море, відібрані судна та арешт ФСБ наших моряків – інциденти, які посипалися на голову і без того втомлених проблемами українців ще раз доводять, що флот треба фінансувати краще.

Адже ніколи не знаєш, звідки прийде ворог – з суші, чи з моря. Ми вирішили порівняти можливості обох країн на прикладах технічного оснащення та грошового забезпечення.

Російський флот

Російський флот
Російський флот

"Знай ворога в обличчя", як кажуть, тому почнемо саме з північних сусідів. Головне, на чому може "виїхати" Росія – це перерозподіл часів СРСР. У них залишилося до 82,5% - уявіть, яка це частка, враховуючи масштаби колишнього Радянського Союзу.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Російський флот
Російський флот

Москва швидкими темпами проводила посилення корабельного складу Чорноморського флоту із 2014 року після анексії Криму, запаслися надводними кораблями, керованим ракетним озброєнням: крейсер "Москва" (проект 1164), фрегат "Сметливый" (проект 61), фрегати "Ладный" і "Пытливый" (проект 1135), фрегати "Адмирал Григорович", "Адмирал Эссен", "Адмирал Макаров" (проект 11356), корвет "Вышний Волочек" (проект 21631) та іншими.

Російський флот
Російський флот

За скромними підрахунками, бойовий склад Чорноморського флоту РФ має 8 великих надводних кораблів і 8 ракетних катерів, до 75% цих сил складають судна радянської побудови.

Російський флот
Російський флот

Найсучаснішими є фрегати проекту 11356, які мають на борту 8 крилатих ракет "Калибр-НК" – здатні наносити як удари по суші так і по інших кораблям супротивника.

Російський флот
Російський флот

Але найстрашніше те, що за рік після анексії нашого Криму Росія почала активно фінансувати військову галузь, на флот Путін, на відміну від пенсій громадянам своєї "наддержави" грошей не шкодує (згадати б тільки судна "Нижний Новгород", "Ростов-на-Дону", "Старый Оскол" та "Краснодар").

Російський флот
Російський флот

Власне, в рамках інциденту 25 листопада 2018 року в Керченській протоці можна було побачити, як РФ швидко готова задіяти гелікоптери Ка-52 і штурмовики Су-25.

Дивіться: Російський флот 2018

Український флот: чого не вистачає нашим ВМС?

Український флот
Український флот

Поки що, на жаль, ми поступаємося Росії. Хоча винятки існують, це правда. Проблема в тому, що галузь практично не фінансується. Слабка у нас протиповітряна оборона.

Український флот
Український флот

Поки можемо успішно використовувати тільки кілька переносних зенітно-ракетних комплексів. Це робить українські судна вразливими у відкритому морі проти авіації супротивника, яка може діяти під прикриттям своїх систем ППО.

Дивіться: Дивіться: Український флот отримав нові бойові кораблі

Український флот
Український флот

Якби Британія внесла нас у єдиний реєстр цивільних кораблів, та суден військових потреб, було б простіше запозичити досвід іноземців і тим самим перетворитися на повноцінну бойову одиницю – тоді ні Путін, ні будь-хто інший не насмілився б навіть подивитися у бік нашої акваторії.

Український флот
Український флот

Два отриманих бойових катери від американських партнерів також не можуть перекрити небезпеки.

Український флот
Український флот

"Володимир Великий" мав стати першим у серії з чотирьох кораблів нового проекту 58250. Але минуло не так багато часу, як командування визнало: постанова не підписана. Грошей не буде, роботи зупинили….

Український флот
Український флот

Український флот
Український флот

Хоча будемо сподіватися тільки на краще, адже все таки весь світ підтримав наших моряків, а не флот Путіна.

Дивіться: Рейтинг армій світу: чому Україна - на 29 місці

Нагадаємо, уряд ФРН не буде тиснути на Росію через конфлікт в Азовському морі – заявку українського посла на відправлення німецьких кораблів в наші води відхилили. Як повідомляв "Знай.ua", Михалков вперше спробував піти проти Путіна. Також "Знай.ua", Україна вимагатиме перекрити головну морську артерію.