Президент Петро Порошенко звернувся до країн НАТО з проханням направити військові кораблі у Азовське море.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

"Німеччина - один з найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові направити кораблі в Азовське море, щоб підтримати Україну і забезпечити безпеку", - заявив гарант.

Меркель та Порошенко
Меркель та Порошенко

Крім того Порошенко додав, що глава РФ Володимир Путін бачить себе "російським імператором", а Україну - російською колонією, і після агресивного загарбання Криму і Донбасу тепер хоче захопити Азовське море.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Єдина мова, яку Путін розуміє, - це згуртованість західного світу", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, довіряй, але перевіряй - такою позицією керуватиметься уряд Німеччини у питанні російської агресії проти ВМС України у Керченській протоці.

Так, докази конкретних подій 25 листопада, в результаті яких російські військові захопили українські кораблі, повинна надати українська влада. Про це стало відомо завдяки заяві міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляйєн, пише видання Reuters.

За словами міністра, обставини інциденту досі не повністю зрозумілі, проте критично важливо уникнути ескалації конфлікту.

"Україна повинна надати докази конкретних подій. Росія повинна забезпечити вільний прохід водними шляхами, і вона не повинна діяти непомірно", - сказала міністр.

Раніше Знай.uа писав про те, що у вівторок, 27 листопада, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг попередив Росію про наслідки через її дії в Азовському морі, через які незаконно захоплено українські кораблі, пишуть ЗМІ.

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг

За словами очільника Північноатлантичного альянсу, РФ повинна зрозуміти, що її агресія не минеться безслідно. Про це Столтенберг заявив після екстреної наради представників НАТО і України.

Однак разом з тим генсек не уточнив, про які саме наслідки йде мова. Хоча інцидент в Керченській протоці назвав "серйозним" і наголосив, що Росія посилює напруженість в регіоні.

Також Знай.uа повідомляв, що спікер українського парламенту Андрій Парубій, під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, попросив Північноатлантичний Альянс в акваторії Чорного та Азовського морів наростити присутність кораблів і літаків.