Глава країни-окупанта Володимир Путін уперше прокоментував агресію у Азовському морі, де у неділю, 25 листопада, було взято штурмом українські судна.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на російські джерела.

У повідомленні сказано, що російського главу Володимира Путіна оперативно інформують про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці, однак поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенко і Дональдом Трампом.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков уточнив, що глава Кремля після нападу російських прикордонників на українські кораблі знаходиться у постійному контакті з російськими спецслужбами.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Однак поки що особисто президент Росії не коментував те, що відбувається і на даний момент не збирається це обговорювати з Порошенко і Трампом. У той же час в МЗС Росії вже опублікували офіційну заяву з відкритими звинуваченнями і гучними погрозами на адресу України.

У дипломатичному відомстві РФ вважають, що: "українські кораблі спровокували російських прикордонників, яким довелося їх захопити в результаті вторгнення в територіальні води Росії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ".

Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони України.

Українські джерела повідомляють, що всі три кораблі ВМС України захоплені, після штурму. Російські військові зараз готуються взяти на абордаж підбитий бронекатер, він втратив хід.

"Росія пустила в хід зброю. Один бронекатер пошкоджено Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування", - повідомило джерело в Міноборони України.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент України Петро Порошенко підтримав рішення військового комітету про введення військового положення. Про це Президент заявив на засіданні РНБО України, передає канал 112 Україна.

Також Знай.uа повідомляв, що Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ".