Агресія Путіна у Азовському морі відгукнулася тривожними міжнародними заявами впливових людей та політиків по усьому світу.

У вівторок, 27 листопада, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг попередив Росію про наслідки через її дії в Азовському морі, через які незаконно захоплено українські кораблі, пишуть ЗМІ.

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг

За словами очільника Північноатлантичного альянсу, РФ повинна зрозуміти що її агресія не минеться безслідно. Про це Столтенберг заявив після екстреної наради представників НАТО і України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак разом з тим генсек не уточнив, про які саме наслідки йде мова. Хоча інцидент в Керченській протоці назвав "серйозним" і наголосив, що Росія посилює напруженість в регіоні.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Верховна Рада
Верховна Рада

Голосування щодо доленосного для України законопроекту пройшло в понеділок, 26 листопада. За його підсумками Рада вирішила підтримати пропозицію президента. "За" ухвалення законопроекту проголосували 276 депутатів.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Однак воєнний стан вводиться не на всій території України.

Під час виступу у Верховній Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував ввести воєнний стан лише в окремих областях.

Раніше Знай.uа писав про те, що 26 листопада український парламент підтримав більшістю голосів указ українського президента про введення воєнного стану на території десяти областей України.

Воєнний стан
Воєнний стан

Відомо, що дане рішення депутати прийняли за захоплення українських військових кораблів у Чорному морі. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

У мережі з'явилася карта, на якій можна спостерігати в яких саме областях вводиться воєнний стан.

Таким чином, документ встановлює особливий режим на 30 діб, з 9.00 28 листопада 2018 до 9.00 27 грудня 2018 року, у Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Також Знай.uа повідомляв, що жителі окупованого Росією Криму прокоментували агресію проти українських суден у Керченській протоці.