Спікер українського парламенту Андрій Парубій, під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, попросив Північноатлантичний Альянс в акваторії Чорного та Азовського морів наростити присутність кораблів і літаків.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Парубія у соцмережі Twitter, що він залишив після зустрічі зі Столтенбергом в Брюсселі.

Україна в НАТО
Україна в НАТО

"Під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом закликав країни-члени НАТО збільшити в акваторії Чорного і Азовського морів присутність своїх кораблів і літаків у повітряному просторі над цими морями", - написав спікер Верховної Ради.

"Це єдина гарантія безпеки", - додав спікер.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто нагадати, що довіряй, але перевіряй - такою позицією керуватиметься уряд Німеччини у питанні російської агресії проти ВМС України в Керченській протоці. Так, докази конкретних подій 25 листопада, в результаті яких російські військові захопили українські кораблі, повинна надати українська влада. Про це стало відомо завдяки заяві міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація навколо Кримського моста і атака на українців в Керченській протоці не залишилися непоміченими в світі. Більшість авторитетних міжнародних видань вже висловилися з цього приводу. Думки зустрічаються різні, але більшість сходяться на одному: Путін і його армія відкрито перейшли межу, схвалення чекати не доводиться.

Крім того, адекватне сприйняття ситуації, як бачимо на Заході присутнє, адже в примарні версією Кремля, неабияк розбавлені пропагандою, вже ніхто не вірить.

Нагадаємо, агресія в Азовському морі: Столтенберг сказав Путіну всього два слова.

Як повідомляв Знай.uа звільнити негайно: затримання українських моряків сильно вдарить по Путіну.

Знай.uа писав, в Україні - військове положення, що варто знати кожному з нас.