Після нападу російськими військовими на кораблі ВМС України в Керченській протоці українська влада звернеться до світової спільноти з проханням перекрити Босфорську протоку.

Про це під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки заявив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко.

"Я хочу зараз підкреслити таку важливу річ щодо подальших дій у зв'язку з тим інцидентом. Я як командувач Військово-морськими силами прошу і висловлюю впевненість у тому, що світова спільнота все ж таки прийме рішення і визнає, що було здійснено агресію проти держави Україна", - розповів Воронченко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто нагадати, що турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган зізнався, що днями обговорював з президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник у Керченській протоці. За словами Ердогана, планують продовжити обговорення проблеми на зустрічі під час саміту. Як відомо, 28 листопада Ердоган провів телефонні переговори з президентами України і Росії, під час яких йшлося про загострення у зв'язку з агресією РФ у Керченській протоці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз висловив серйозну стурбованість у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі і тим, що агресор незаконно взяв у полон українських моряків. Верховний представник ЄС з міжнародних справ Федеріка Могерині зажадала від Росії розблокувати Керченську протоку, припинити протиправні дії і звільнити захоплених моряків. Таку заяву зробила головний європейський дипломат у середу, 28 листопада. Вона також пообіцяла пильний контроль Європейського союзу над тим, що відбувається в регіоні, а в разі ескалації конфлікту, ЄС зробить належні дії".

Нагадаємо, "Зрада", звідки не чекали: Трамп несподівано ліг під Путіна, агресія в Керчі - справа рук України.

Як повідомляв Знай.uа під прицілом тепер не тільки Україна: хто ще виявиться мішенню Путіна.

Знай.uа писав, військове положення не для всіх: бойову техніку масово переміщують до кордонів з... Польщею.