Режисер Микита Михалков відомий своїми неоднозначними заявами стосовно Кремля і не надто приємними – про Україну. Та нещодавно в одному з інтерв'ю він кардинально змінив свою позицію. Наскільки це правда і як відреагував Путін разом з його підопічними? Коротко про найцікавіше:

Про Україну

Микита Михалков
Микита Михалков

Михалков запевнив, що "Україна втрачена через Росію" – Кремль не доклав всіх зусиль для утримання нашої держави. Втім, він, напевно, забув, що говорить про Незалежну країну.

Про це режисер сказав, відповідаючи про вчинки Володимира Путіна і його державні рішення. Втім, Михалков не називає Путіна безпосередньо винним в події, а натякає на розмите "Ми".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Микита Михалков
Микита Михалков

"Ми винні, в Україні, це ми зробили. За двадцять три роки н**рена не робили, в той час, поки там закачували нормально ось цю всю ін'єкцію. Це ми винні!", - емоційно випалив він.

Про "Божу кару"

Микита Михалков
Микита Михалков

Всі катаклізми на Землі, на його думку, від цунамі в Японії, затоплення Європи і жорстоких пожеж в Каліфорнії - це "Божа кара людству". І все тому, що люди вирішили взяти на себе функцію Бога.

Микита Михалков
Микита Михалков

[quote author=""]"Він карає всіх нас. За зраду людського існування: традицій, культури, історії, релігії. За можливість гендерно впливати на аутистів ... наприклад, то що відбувається в Англії зараз, де сімнадцять дітей, які навіть не розуміють, що з ними роблять, - їх приводять до необхідності проти їх бажання змінити стать. Ось за це карає. І буде карати, - переконаний режисер.

Реакція Кремля

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Першим не стримався від коментарів речник Путіна Дмитро Пєсков:

"Ви знаєте, Микита Сергійович, звичайно, метр, і ми його думку дуже поважаємо. Але можна сказати, що, звичайно, окремо взяте джерело не може все розповісти і не робить цього. Але президент має незаперечну перевагу, в даному випадку він має безліч джерел, з яких він вже отримує всю повноту картини", - заявив він.

Соцмережі не мовчать

Микита Міхалков
Микита Міхалков

Слова Михалкова зачепили і користувачів, щоправда у щирість намірів вже ніхто не вірить. І не дивно, тому що режисера знають, як "любителя путінського режиму" і точно не друга України:

"Режисер-лизоблюд при будь-якій владі, аби бабки давали та мигалку", "Хамелеон, лизне будь-якій владі, мерзенний тип", "Абсолютно божевільний старий із дикою манією величі, параноїдальним маренням. Невже хтось сприймає його всерйоз? Життя в догоду сильним світу цього, за рахунок бюджетних вливань зіпсувала Микиту невпізнанно!", "Як же він боїться критикувати владу. Почуття самозбереження працює більш ніж на 100 відсотків, все ж розуміє, вусатий, але страшно, страшно", — пишуть у коментарях.

Дивіться: інтерв'ю з Микитою Михалковим

Нагадаємо, Малкович гучно попрощався із Росією.Як повідомляв "Знай.ua", зірка КВК вмирає від раку крові. Також "Знай.ua", Михалков потрапив до реанімації.