Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко вважає, що для міста немає загрози нападу з боку Росії, хоча станом на середу, 28 листопада, стало відомо про блокування українських портів у Маріуполі та Бердянську.

Про це він зазначив у інтерв'ю для місцевого видання. За словами мера, у нього немає "інформації від військових, що сьогодні є якась загроза нападу".

Окрім того Бойченко зазначає, що події, які відбулися в Азовському морі, ще вимагають експертної оцінки.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому, як зазначає Бойченко, маріупольці вже відчули наслідки конфлікту в морі, які вплинули на роботі порту, де працює 3 тисячі людей. Незважаючи на це, паніки в місті немає, запевняє градоначальник.

"Ніхто не скуповує продукти в магазинах. Школи, лікарні, банки працюють в звичайному режимі, так само як і раніше. Немає якихось масових виїздів людей з Маріуполя. Те, що сталося, сталося в морі далеко від міста. Ніяких активних бойових дій на майданчику Маріуполя не відбувається", - заявив Бойченко.

Варто додати, що постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що Маріуполь і Бердянськ, за даними розвідки, знаходяться під загрозою захоплення Російською Федерацією.

"Цілком тягне на зраду тижня: мер Маріуполя спростував інформацію про загрозу нападу на місто з боку Росії", - коментують у мережі користувачі.

Нагадаємо, станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря "Маріуполь" та "Бердянськ" перебувають під повною блокадою Росії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Міністр відзначив, що за попередніми підрахунками заблокованими рахуються 35 суден. Всі вони намагаються зайти до українських портів на Азовському морі. Більше того на вихід з моря також є величезна черга з суден, які попередньо зайшли до портів.

Раніше Знай.uа писав про те, що американський лідер Дональд Трамп має намір скасувати заплановану наприкінці тижня в Аргентині зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

Також Знай.uа повідомляв, що український моряк відмовився свідчити ФСБ.