Президент США Дональд Трамп виступив із несподіваною заявою щодо російської агресії проти України у Керченській протоці.

Про це повідомляє New York Post.

У повідомленні сказано, що Президент США Дональд Трамп вважає за потрібне з'ясувати, чи попереджали українська влада російську сторону про прохід своїх військових кораблів через Керченську протоку.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Окрім того Трамп безапеляційно заявив, що йому не подобається захоплення Росією українських військово-морських судів, і закликав Берлін і Париж підключитися до ситуації, не уточнивши при цьому, які дії вони повинні зробити.

"Було питання - чи було зроблено попередження? Хіба вони (кораблі ВМС України,- Ред.) повідомили Росії, що вони проходять? Тому що у них є система, я думаю. Вона працювала", - наголосив Трамп.

Окрім того глава США заявив, що йому "не подобається" затримання Росією трьох військових українських кораблів. При цьому він закликав європейських лідерів "взяти участь" у вирішенні інциденту.

У той же час видання відзначає, що Трамп не зробив жодного критичного висловлювання на адресу Володимира Путіна з цієї проблеми.

"Ми побачимо, ми дізнаємося, що сталося. Мені не сподобався цей інцидент, і ми отримуємо звіт про те, що відбувається", - підкреслив американський президент.

Трамп і Путін
Трамп і Путін

Нагадаємо, через різке загострення ситуації в Керченській протоці український президент Петро Порошенко звернувся до американського лідера Дональда Трампа з проханням передати Путіну пару "ласкавих" фраз.

"Йдіть з України, містер Путін", - повідомив президент Петро Порошенко.

Раніше Знай.uа писав про те, що американський лідер Дональд Трамп має намір скасувати заплановану наприкінці тижня в Аргентині зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

Також Знай.uа повідомляв, що головний глашатай Кремля Дмитро Пєсков відреагував на заяву Трампа про ймовірність скасування зустрічі з Путіним на самміті G-20.