Через різке загострення ситуації в Керченській протоці український президент Петро Порошенко звернувся до американського лідера Дональда Трампа з проханням передати Путіну пару "ласкавих" фраз.

Про це стало відомо завдяки заяві Порошенка одному з американських телеканалів.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Йдіть з України, містер Путін", - повідомив президент Петро Порошенко.

Також Петро Порошенко заявив, що українська армія готова захищати свою країну, але всі розраховують на те, що Сполучені Штати Америки виконають свої обіцянки щодо підтримки України у протистоянні з Росією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Це дуже важливо. Можливо, у мене не буде зустрічі. Мені не подобається ця агресія. Я не хочу цієї агресії взагалі", - заявив у свою чергу Дональд Трамп.

Президент США також додав, що очікує "повного звіту" від розвідки та Агентства національної безпеки про захоплення Росією трьох українських кораблів.

Варто нагадати, що введення військового положення, нехай і на короткий термін, внесе зміни в повсякденне життя українців. Про те, як введення особливого положення та ескалація конфлікту на Азовському морі позначиться на наявність продуктів і на їх ціну, розповів заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк в Facebook. За його словами, військове становище все ж вплине на ціни на продовольство, хоча й мінімально.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом доби українські прикордонники не пропустили через митний контроль понад 30 росіян. Відомо, що всі вони прибули до Києва авіасполученням через Мінськ. У свою чергу авіакомпанія повинна була відправити всіх росіян додому першим же рейсом. Крім того білоруські прикордонники зазначили, що найбільше "поверненців" було саме 27 листопада.

Нагадаємо, воєнний стан і захоплення полонених: Трамп терміново викликав Путіна на килимок, відомо де і коли.

Як повідомляв Знай.uа у зв'язку з воєнним станом в Україні скасовано важливу футбольну церемонію.

Знай.uа писав, воєнний стан: влада поставила під удар найбільшу годівницю економіки.