Американський лідер Дональд Трамп має намір скасувати заплановану наприкінці тижня в Аргентині зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

Переговори повинні були відбутися в рамках саміту G-20, але російська агресія в українських водах та затримання наших моряків ФСБ змусило президента США кардинально змінити своє рішення.

Крім того, лідер США підкреслив: очікує "повного звіту" від своєї команди стосовно питань національної безпеки та щодо захоплення в неділю російськими військами трьох українських кораблів та їх екіпажів в Чорному морі.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Це (звіт - ред.) буде дуже визначально. Можливо, зустрічі не буде. Я взагалі не хочу цієї агресії ", - сказав він.

Безпека в Азовському морі
Безпека в Азовському морі

Як відомо, 26 листопада офіційні представники США висловили тверду позицію в підтримку України в інциденті біля Керченської протоки.

Дивіться: Атака в Азовському морі: суд над українцем, захопленим ФСБ

У той же час, у Вашингтоні закликали обидві сторони уникати ескалації конфлікту.

Безпека в Азовському морі
Безпека в Азовському морі

Європейська спільнота вважає вторгнення ВМС РФ незаконним і намагається змусити Путіна сісти за стіл переговорів з офіційним Києвом під час чергової зустрічі у Мінському форматі.

Безпека в Азовському морі
Безпека в Азовському морі

Вона запланована протягом поточного місяця, але точну дату поки що не називають.

Дивіться: Російський прикордонний корабель протаранив буксир ВМС України в Азовському морі

Нагадаємо, окупанти заарештували захопленого ФСБ українця. Як повідомляв "Знай.ua", світ відреагував на злочини Путіна в Азовському морі. Також "Знай.ua", Порошенко пояснив основні причини запровадження воєнного стану.