Уряд ФРН не буде тиснути на Росію через конфлікт в Азовському морі – заявку українського посла на відправлення німецьких кораблів в наші води відхилили.

Це підтвердив прес-секретар федерального уряду Штеффен Зайберт. За його словами, "в даний час найголовніше - стриманість і діалог".

"Відправка німецьких кораблів до узбережжя Криму не планується, оскільки Німеччина домагається від обох сторін стриманості і зниження ескалації", - пояснив він.

Штеффен Зайберт
Штеффен Зайберт

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, представник МЗС ФРН, уряд Німеччини не визначилися в питанні нових санкцій відносно Росії, дебати про введення подібних штрафних заходів в зв'язку з керченською кризою є " поспішними", а "санкції не є водопровідних краном, який відкривають і закривають по потребі".

Штеффен Зайберт
Штеффен Зайберт

Зайберт, в свою чергу, зазначив, що введення нових санкцій проти Кремля можливо лише при схваленні їх усіма країнами ЄС. Для цього спочатку потрібно провести переговори з усіма партнерами в Євросоюзі.

Дивіться: Франція і Німеччина не вважають за потрібне запроваджувати додаткові антиросійські санкції

Нагадаємо, керівник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в ході телефонної розмови із президентом України Петром Порошенко в ніч на 29 листопада зазначила: МВФ буде і надалі співпрацювати з нашою державою. Як повідомляв "Знай.ua", турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган зізнався, що днями обговорював з президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник в Керченській протоці. Також "Знай.ua", в анексованому Криму четвертий дивізіон зенітних ракетних систем С-400 почав чергування біля кордону з Україною.