Керівник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в ході телефонної розмови із президентом України Петром Порошенко в ніч на 29 листопада зазначила: МВФ буде і надалі співпрацювати з нашою державою.

В свою чергу Порошенко розповів Лагард про прийняття держбюджету на 2019 рік, а директор МВФ відзначила, що попередні оцінки Фонду показують - показники бюджету в цілому "відповідають погодженим з Фондом параметрам".

Крім того, сторони ухвалили майбутні кроки для розгляду програми допомоги stand-by для України на грудневому засіданні Виконавчої ради МВФ.

"У мене була конструктивна бесіда з президентом Порошенко, ми обговорили стан очікуваної угоди stand-by. <...> Ми також вивчили можливу технічну допомогу з боку МВФ на зміцнення податкової адміністрації і для того, щоб зробити податкову систему більш сприятливою для зростання і забезпечення боргової стійкості ", - пояснила Лагард.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Було підтверджено готовність МВФ надати відповідну технічну допомогу Україні в питанні реформування фіскальної політики та податкового адміністрування", - резюмували у в АП.

Днями в МВФ заявили, що введення військового положення в Україні не вплине на співпрацю з Києвом, і ніяких обмежень для продовження роботи з Україною немає.

26 листопада 2018 року парламент схвалив введення ВП на місяць - до 14:00 дня 26 грудня - в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям. "За" проголосували 276 депутатів. Пізніше президент підписав цей документ.

Воєнний стан
Воєнний стан

ВП введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Дивіться: у регіонах України, де впроваджений воєнний стан, посилюють охорону державного кордону

Нагадаємо, Росія перекидає на територію незаконно анексованого українського Криму протикорабельні берегові ракетні комплекси "Бал". Як повідомляв "Знай.ua", окупаційний "суд" Сімферополя, який напередодні відправив за грати 15 українських моряків, обиратиме запобіжний захід ще дев'ятьом.Також "Знай.ua", стало відомо, що зміниться для українців після запровадження воєнного стану.