Колишній перший заступник військового коменданта Чечні, полковник запасу ЗС РФ Олександр Глущенко розкритикував дії РФ у чорному морі, а документи українською мовою, опубліковані ФСБ, висміяв.

Передає "Диалог.UA".

Раніше ФСБ Росії зробила публікацію так званих "трофейних документів", що були вилучені у полонених українських моряків після конфлікту в Керченській протоці.

Як запевняють російські чекісти, українці нібито спробували таємно підійти до протоки і пройти через нього в Азовське море.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виступаючи в передачі російського блогера Юрія Гиммельфарба, який покинув межі РФ, Глущенко відзначив, що документи ФСБ є фейком, так як командування українських ВМС в принципі не могло дати завдання морським судам пройти "таємно" через Керченську протоку.

"Ви цю протоку бачили? Як там можна пройти непомітно на катерах, якщо навіть в самому широкому місці з одного берега видно інший? А тут - цілих три суду!" – підкреслює Глущенко.

Оцінюючи ситуацію в Чорному морі в цілому, колишній військовий зазначає, що дії, чинені українськими військовими, цілком відповідали вітчизняним та міжнародним законодавством, чого не скажеш про дії російських прикордонників.

До того ж Олександр, згадуючи, що назва українського буксира "Яна Капу" перекладається як "Нові ворота", порівняв російських силовиків з баранами, згадавши відому приказку.

Нагадаємо, "Військові моряки стануть предметом торгу між Україною і РФ": стала відома подальша доля полонених українців

25 листопада російський корабель взяв на таран український буксир в Азовському морі. Українські моряки, які перебували там були полонені російським спецназом. У даний момент українські кораблі заарештовані разом з екіпажем. Українських моряків судять в окупованому Криму, проводяться процесуальні дії. Їх звинувачують у тому, що вони порушили морську державний кордон, повідомляє Politeka

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Затримали їх за мовчання": Путін зробив цинічну заяву про напад в Керченській протоці

Також "Знай.ua" писав про те, що Воєнний стан і захоплення полонених: Трамп терміново викликав Путіна на килимок, відомо де і коли