У середу, 28 листопада, окупаційний "суд" Сімферополя, який напередодні відправив за грати 15 українських моряків, обиратиме запобіжний захід ще дев'ятьом.

суд
суд

Про це пишуть підконтрольні Росії ЗМІ.

У повідомленні сказано, що судове засідання почнеться о 14:00.

Запобіжний захід обиратимуть незаконно затриманим українцям Андрію Шевченку, Денису Гриценко, В'ячеславу Зінченко, Олегу Мельничуку, Юрію Без'язичний, Володимиру Лісовому, Богдану небилиці, Євгену Семідоцкому і Андрію Драчу.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Доставлених в Сімферопольське СІЗО українських моряків, яким 27 листопада було обрано запобіжний захід, розмістили в "жіночому блоці" подалі від арештантів, в кілька камер. Тобто, вони не знаходяться поодинці. В знак солідарності арештанти зібрали для них скільки могли: чай, кава, одяг", - повідомив у соцмережі журналіст, який знаходиться у окупованому Сімферополі.

Тим часом Україна звернулася до Європейського суду з прав людини у зв'язку з захопленням Росією українських громадян.

"Ми звернулися від імені уряду в ЄСПЛ з вимогою застосувати правило 39 - це негайне рішення про звільнення незаконно захоплених українських громадян на території РФ", - розповів міністр юстиції Павло Петренко.

Окрім того міністр підкреслив, що українські моряки є військовополоненими і Росія не має права судити їх за кримінальним законодавством.

Нагадаємо, під час масової тривоги, через воєнний стан, в українців з'явився привід для почуття гордості. Все це завдяки вчинку старшого лейтенанта Романа Мокряка, командира малого броньованого артилерійського катера ВМСУ "Бердянськ".

Раніше Знай.uа писав про те, що так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

Також Знай.uа повідомляв, що командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних ним злочинах.